Thursday, October 14, 2010

WhAT i MISs MosT AboUT KUSTEM/UMT...

Dedicated to my loving hubby, Mr Anas bin Mohd Yusof, my gorgeous BFF (Kak Neny,Yana and Aza), my wonderful coursemate (Food Science 04-07,you guys rock!) and all KUSTEM/UMT ex-students...

Don't u guys miss KUSTEM?
Do you remember...


  • masa kita orientasi,we barely know our coursemate,except for our roommate,tapi waktu tu kita semua mula berkenalan.tak boleh tahan skali main cari sweets kot dlm tepung.senior buat dahsyat lg,dieorg pi letak telur mentah tu...warghh...rasa nk throw up pn ade...euwwww!!group kiteorg punye signature...HEMO-HEMO(btul ke eja camni)...haha

  • lalu kat jalan belakang hostel tu ... walaupun byk biawak...tetap enjoy je...panas2 pun rela jalan kaki ikut situ rather than naik van kuning...hehe!malas nk berebut punya pasal...paling best kalau malam ada test,lalu ikut jalan tu...gelap,tapi tak takut langsung sebab ramai2...sambil2 tu mesti dengar budak2 hafal subjek yg ada exam tu...heee,best nye suasana tu!
  • beli makanan kat depan hostel...'makcik murah' punye makanan paling sedap...dah la sedap,murah plak tu..ubi goreng ngan ikan bilis pedas tu..waa..sodap skali...petang2 ada jual gorengan2 plak...malam bleh makan kt kedai 'kembali merindu' ke,'ex-student','waneny'...koay teow ladna satu!

  • kelas paling stres and tegang skali ialah kelas Commercial Food Production,kita kena masak,buka gerai,jadi waiter...kelas ni paling ramai skali dak food sc menangis...including me!tension is everywhere...waktu post mortem memang 'horror'...apela En Aziz nk cakap ni..."flush je kepala awak dlm toilet"...haha!kejadian2 lucu cam 'double boiler' pun ada.tapi sebenarnye kelas ni la yang buat kita semua makin rapat...kerjasama...tahan maki,etc...thanx En Aziz,semua lecturer,peg sains and lab staff...tanpa kalian siapalah kami...

  • bila buat FYP, masa sensory testing memang excited...tapi bila kena rasa banyak sangat makanan pelik dalam satu masa...aduyaii!!!puding susu kambing...haha!sorry sape yg terkena..paling teruk puding perisa soya tu...ampun!!tapi banyak gak yang sedap...aiskrim,keropok...pastu plg best dapat gift tu...walaupun hanye jajan n sumi ke...hehe
  • pergi bandar KT naik van kuning...pastu menapak la around KT town...masa tu mana ada mydin besar tu,giant,mc donald...yang ada Pasaraya Hock Kee Seng, The Store, mydin kecik blakang masjid Putih tu, Astaka...tapi Astaka jauh sket...jenuh la kalau menapak...pakcik van kuning plak,kalau nk pergi or balik,mesti seboleh-boleh nk penuhkan van dulu...punya la lama nak tunggu...sabar je la

  • tidur masa lecture...tapi berlakon cam khusyuk baca nota...pastu bila test tak dapat jawab...ingat lagi ada satu test tu,tak ingat subjek ape,bila masa dh tamat...semua orang kelam kabut,pastu semua orang tiru-meniru antara satu same lain...havoc satu kelas,bantu membantu kan...

  • nasi goreng Mc Fly...needless to say more
  • study kat library and basement library...haha...study konon...sebenarnye lebih kepada bergosip,tengok orang dan bergosip lg...study 5 minit,bersembang setengah jam,makan setengah jam...

  • ever been to Mutiara Cafe?rasa cam exclusive je kat situ..plus,lauk pn boleh tahan

Banyak lagi sebenarnye.tak tertulis kat sini. After all, here is the place where we making friends, gain knowledge, love and break-ups, and for some people, found their soulmate. well, i found mine...hehe!so,tak kira ape yg berlaku,siapa kita sekarang,let's not forget our memories in KUSTEM...







5 comments:

  1. akak selalu makan kat ex-student. nasi goreng kmpg ayam pedas satu!!!

    ReplyDelete
  2. kak as...nasi goreng kampus pedas ex student mmg best...terangkat...mencabar btul makan nye

    ReplyDelete
  3. waa..kak qiera..rindu juga :(

    ReplyDelete
  4. bc blog mu ni buat aku ingt blik kt kwn2 serumah n 1kos kita..smoga mu skeluarga trus bhgia n bjya dunia akhirat..insya allah..

    ReplyDelete