Monday, November 29, 2010

YeAR enD sALEs, BabE...!!!

prepare to hit shopping malls...it's shopaholic favourite time of the calendar...



Version....ME
handbags and shoes...already over it...now it's time for baby products...hehe

adding paper bags collection, too...

ABah N uMMi berDATING...

beberapa hari sebelum Hari Raya Aidiladha...abah balik Ipoh...dapat cuti...hehe
Ummi and Umar punyalah happy...Umar punya happy sampai malam raya terus dapat meniarap...for the first time...alhamdulillah...and congrats cutie!

15 Nov 2011, Abah and Ummi decided to have a dateday...or date quarter day sebenarnya...hehe

around 11.30 a.m, kami berdua pergi ke Lost World of Tambun, yang jaraknya memang dekat sangat ngan rumah Sungai Rokam, tapi tak pernah pegi lagi sebelum ni...mungkin sebab dekat sangat...hehe

mula-mula, kami mandi-manda dekat pool je...tak ramai sangat orang sebab bukan hari cuti...tapi lepas setengah jam, ramai pulak orang sebab banyak school trip...

pastu kami mendaki tangga untuk naik Cliff Racer...best...tapi cuak jugak...hehe...sebab naik berdua,tak la rasa takut sangat...ada photographer amik pic kami,tapi tak berapa clear la...so, tak mau la beli pic tu...

then, kami dengan hati yang sangat teruja nak naik slides pulak...tetiba dah penat daki tangga, akak life guard tak beri saya turun, dia cakap kena pakai seluar melekat...huhu...sedih...

so, kami pergi la kat amusement park...nak main kt situ...takde orang pn..sebab smua orang pun cam kami gak at first...ingat kena bayar lain untuk main...but,seriously...mainan kt sini sangat la boring dan langsung tak mencabar...no offense, but ini pendapat peribadi je...the only outcome adalah kepala rasa pening...and that's it...huhu

sebab Abah teringin sangat nak naik slides...cewah...Ummi pun sama je....so kami buat keputusan untuk beli seluar baru kt souvenir shop...yeay!!lepas tu pergi naik slides...ada 4 slides...open,semi-open,closed and dark tunnel...best sangat..kami naik semua skali walaupun penat nak daki tangga...and credits to Abah yang sangat gagah dan penyabar sebab bawa tube sorang2...hehe!!thanks darling!!!yang paling best of course dark tunnel...gelap habis..langsung tak nampak ape pun...


lepas tu, kami bermalas-malasan menyusuri adventure river...sangat malas dan penat sampai Abah kena tarik Ummi...hehe...

kejar masa punya pasal, kami cepat2 pergi petting zoo ngan tiger valley...petting zoo sangat lah 'harum'...tapi itu memang perkara biasa la...Abah pergi tengok tempat ular dalam kaca sorang2..Ummi takut dan tak suka ular, merayau tengok burung...dekat tiger valley plak..of course la ada harimau...

then kami pergi booth untuk beli pic...tapi pic kandid ada dua...dua2 pun blur...so, kami just minta photographer snap one pic...rm15..and there u go...walaupun tak dapat capture saat manis dan masa beraksi di water park...dun worry because....segalanya terpahat di dalam ingatan...hehe...jiwang...


lebih kurang jam 3 petang, kami terus balik ke rumah...kejap je dating sebab our lovely baby boy tinggal kt rumah ngan Opah Su...tak boleh nak bawa lagi sebab masih kecil...nanti Abah and Ummi bawa Umar ek...maybe, Sunway Lagoon plak ke pas ni...hehe





Thursday, November 11, 2010

MUda-muDI...hehe


video

video

video

MUhammAD Umar bin ANaS

Sudah 4 bulan...

Suka ketawa dan mengagah...

Suka tengok TV...

Tak suka makan ubat...sembur ubat semula dari mulut...

Belum meniarap lg...

Merajuk dan buat2 tak kenal abah ngan ummi bila mula2 sampai...

Buat muka sedih bila ummi ngan abah nk balik pahang dan penang...

video

BoRaK KOSong...

Ingat tak pekerjaan pertama yang kita buat?

Kerja sambilan masa cuti sekolah lepas SPM ke,cuti semester ke ape...

Huhu..tak penah berjaya dapat keje sambilan...

Tapi pekerjaan pertama saya adalah sebagai Nutritional Advisor merangkap Promoter kt GNC LiveWell Kinta City, Jaya Jusco...

Menarik kerja ni...sebab customer macam-macam ragam...ada yg ahli sukan,org yg benar2 prihatin terhadap pemakanan,org nk kurus,org nk gemuk....org nk kuat...huhu

Gaji tak la tinggi mana pn..tp kejar incentives yg best...tarik customer br jd member...ramai gak yg tpengaruh...paling best skali b4 saya masuk,tak ada org melayu penah keje kat outlet tu...so..after kewujudan saya kat situ,ramai org melayu mula masuk dan berminat kt outlet GNC tu...

Promote barang..senang je...cakap benda yg sama..memang kejap je boleh hafal.Tapi,ada gak customer yg bg 'killer question' yg kadang2 tak dpt nk jawab...hehe

Pengalaman yg bernilai...colleague yg baik2...suasana yg menarik jugak...

"Good morning, welcome to GNC"



"Hello,GNC Kinta City,how may i help u?"


Dan...gaji pertama saya...benda pertama yg sy telah beli ialah...Set VCD drama Jepun..."Great Teacher Onizuka"...hahahaha....

Sangat gembira dan rindu kerja tu...boleh goyang kaki bila takde customer...life is so simple back then...













Hanya ni je gambar yg ada untuk kenang-kenangan..(^_^)


Wednesday, November 10, 2010

BErhENti bERHaraP....

Ya Allah..tak sangka plak aku kecewa sampai camni skali...lama gk aku berharap..mungkin gak sebab ni contest pertama aku join selepas sekian lama...

Huhu...aku nak sangat hadiah tu...teringin sangat..tapi apakan daya..takde rezeki...even hadiah paling kecil pn aku tak dapat...

tapi tak kisah la..sebab aku dah kata if aku tak dapat grand prize tu..aku tak nak hadiah yg bawah2 nye...sedih nye...

selalu kalau ada no dari KL call aku..mesti aku berharap itu daripada syarikat tersebut...tapi lepas ni...aku kena berhenti berharap...

(Fighting (in Allah's Cause) is ordained for you (Muslims) though you dislike it, and it maybe that you dislike a thing which is good for you and that you like a thing which is bad for you. Allah knows, but you do not know.) -
Al-Baqarah 2:216